L'Union Blog

Een stage in communicatie in het Frans? Wablieft?

By: Théodore - 15 juin 2019 - 0

Lies, étudiante à AP Hogeschool au moment de son stage au sein de L’UNION, revient sur ses deux mois passés dans l’agence, en images…

Elke ochtend lekker vroeg opstaan, genieten van de zonsopgang. De treinritjes zijn ideaal om nog even snel Franse grammatica te herhalen, L’UNION is nu eenmaal een Franstalig communicatiebureau.

 

BetaCowork

L’UNION maakt deel uit van Betacowork een coworkingspace in Etterbeek, Brussel. Het is een ware community, die onder toezicht staat van de hosts. Bij L’UNION kunnen we altijd op de andere coworkers rekenen.

LA BISE –
nom féminin

Dagelijkse begroeting in Franstalig België en Frankrijk, waarbij er een kus op de wang wordt gegeven. Het aantal kussen kan van regio tot regio verschillen. Disclaimer: Wanneer je iemand vergeet te begroeten op deze specifieke manier kan deze zich uiterst beledigd voelen. Na een gepaste begroeting hebben we onze dagelijkse vergadering waarin het verloop van de dag besproken wordt.

 

 

Personal branding

L’UNION hecht veel waarde aan personal branding. Daarom heeft L’UNION een blog. Voor deze blog moet elke stagiair maandelijks een interview posten met een professional uit het communicatie veld. Maar de blog is niet de enige vorm van personal branding. Naast de Interviews organiseren we gezamenlijk een workshop. Samen met Théo kiezen we een thema, de inhoud en verzorgen we de communicatie.

LUNCHTIME

Het is tijd voor Betacooks! Elke vrijdag kookt er iemand anders voor alle betacoworkers. Het is altijd het toppunt van de week en een echt sfeermoment!

Op naar de klant

Hup op de fiets voor een bezoekje aan de klant om ze een update te geven over het project. Postersvoorstellen en kiezen, afspraken maken voor een opkomende draaidag. Spannend! FUN FACT! Wist je dat L’UNION ook bij klanten op bezoek komt om workshops te geven! Zo gingen we langs bij les Scouts om hen onze workshop over Facebook ads te geven!

En na een vermoeiende dag terug de trein op richting Antwerpen!

Share

0

Comments

No comment yet for this article.

Leave a comment